Начало » Излезе от печат новата книга на Бранимир Събев “Утробата на светлината”…

Излезе от печат новата книга на Бранимир Събев “Утробата на светлината”…

Седмата поред книга на Бранимир Събев “Утробата на светлината”, представлява сборник с четиринадесет разказа, излъчващи цяла палитра от екшън, фентъзи, трилър, магически реализъм и лъвкрафтов хорър.

Авторът споделя следното:

Постарах се да събера на едно място творби, които да предизвикат читателския интерес и да Ви накарат да изпитате удоволствие, докато четете. Тези истории ще Ви отведат на най-различни места: от малка България до Древен Египет, от знойна Испания до студена Скандинавия, та дори в приказно владение от Ориента, обединило в себе си страните от Близкия Изток. Ще отбранявате малко средновековно градче от пълчища зомбита, ще отидете на лов, където дивечът няма нищо общо с познатата фауна. Ще се биете рамо до рамо със смел воин, който трябва да отвоюва дома си от злобен натрапник, ще се озовете на места от друго измерение, в алтернативна реалност. Предстои ви среща с котки, които са доста необичайни (макар че, кога котките са били обичайни?), както и поредно потапяне в света на Бащата на Ужаса – Хауърд Филипс Лъвкрафт. Няколко жени ще преживеят несънуван кошмар, когато се влюбят в Неправилния, а един бивш морски пехотинец го чака урок за прекалената му отзивчивост, щом се изправи срещу ужасяващата стопанка на злокобна къща.
И накрая, за финал, ще се състезавате в бясна, дива надпревара, рали с чудовищни автомобили, където няколко роднини се борят да поделят кърваво фамилно наследство с цената на всичко, на фона на нестихващ рок.
Потопете се в световете от „Утробата на светлината“ – тук има за всекиго по нещо!

Бранимир Събев е роден на 16 септември 1981 г., в Свищов. Завършва „Финанси“ в Стопанска академия „Д. А. Ценов“ в родния си град, след което завършва втора магистратура „Журналистика в печатните медии“ към Софийския университет „Св. Климент Охридски“.
Писателската си кариера започва през 2001 година. Автор е на сборниците „Хоро от гарвани“, „Човекът, който обичаше Стивън Кинг“ и „Пустинния Скорпион“. Негови произведения са включени в сборниците „Златен Кан. Том. 2“, „До Ада и назад“, „Мечове в леда“, „Изборът“, „Нова българска литература – Проза 2012“, „Литературно ателие“, „Кръстопът на изкуствата“, сп. „Тера Фантастика“, сп. „Дракус“, в-к „Телескоп“, „Литературен вестник“ и др.

 

Повече за него:

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%80_%D0%A1%D1%8A%D0%B1%D0%B5%D0%B2

 

https://www.horror-bg.com/members/branimir-sabev/

 

https://mediafax.bg/branimir-sabev-ne-sam-izbiral-da-tvorya-v-zhanra-v-zhanrat-izbra-men/?fbclid=IwAR2WbAPBjB7LRfWUih9DtXTUkUOGb-Wqvl-XDgGYHfaCuZ0UlX5VgDkpm_Y

Теодор Иванов

error: Забранено копирането без разрешение от автора !!