Начало » Пет нови книги от Ина Крейн

Пет нови книги от Ина Крейн

Илияна Каракочева (Ина Крейн) е съвременна българска поетеса и писателка. Родена е през 1966 г. Завършила е Софийски университет „Свети Климент Охридски“ – Българска филология. Член е на СНБП и литературен клуб „Калина Малина“.
Автор е на сборници с разкази, стихове и четири романа. Награждавана е в национални литературни конкурси.
Рисува изображения на мисли. Говори няколко езика.

Настоящата книга „Хей, здравей!“ е трети том от творческа поредица и съдържа детски стихове, гатанки и приказки за деца от 3 до 103 години. Между кориците на второто преработено и допълнено издание читателят ще се срещне отново с магичния образ на детството, въплътен в красотата на приказното, неочакваното откривателство, добрите чудеса.

Поетичната книга „Любовна литургия“ (любовни стихове) е първи том от творческа поредица на Илияна Каракочева (Ина Крейн) в няколко тома, с които авторката представя пъстра палитра от стихове, създавани десетилетия. Стихосбирката разкрива пред читателя магичния образ на съвременната жена, побрал в себе си красотата и драматизма на света, в който живеем. По някои от стихотворенията музикантите Калин Найденов и Никол-Валери Тошева са създали песни, съчетаващи магията на тяхната авторска музика с вълшебството на любовните стихотворения.

Романът „Третата мория“ разказва как Емануил Арсов – Монката, в когото са влюбени трите мории, се превръща в истински мъж. Младият лекар е принуден да воюва с митичните същества за правото си на любов и щастие. Комични и драматични случки съпътстват неговата борба за независимост. Читателят ще стане свидетел на реални и измислени събития; ще попадне в свят – истински и мистичен. Ще търси път към любовта заедно с героя, ще преживява съмненията и надеждите му, за да достигне до мъдрото прозрение, че нищо на света не струва повече от любовта, семейството и приятелството дори в 21. век. 

Книгата с разкази “Артисти за “Оскар” съдържа 30 разказа, разделени в три части – Сегашно, Минало и Бъдеще. Те имат за герои персонажи, които в театъра на живота са изключителни актьори. Някои от ситуациите, в които попадат, са комични, други трагични, трети драматични.

Като филмите на живота, в които участваме ежедневно, защото човекът е актьор по рождение и се налага да играе роли, докато диша. Иска ми се да съм разгадала правилно ходовете на времето и филмите с актьори от театъра на живота да не спират; да бъдат пълни със смях, сълзи, обич и хепи енд. Както е било откакто свят светува, та до днес и во веки веков! – споделя авторката  Илияна Каракочева – Ина Крейн

Поетичната книга „Южен корен“ от Илияна Каракочева (Ина Крейн) е втори том от творческа поредица в пет тома. Стихосбирката среща читателя с магичния образ на прекрасния Юг, събрал в себе си красотата на реалния и измислен свят, в който живеем. Стиховете разкриват вълшебната сила на природата, значимостта на вярата, обичта и родовата памет.

 

Повече информация за авторката:

https://literaturensviat.com/?p=56160

 

 
 
 

 

Теодор Иванов